Badania serologiczne | Cena brutto | PKWiU | VAT % |
badanie w kierunku niedokrwistości zakaźnej koni metodą immunodyfuzji w żelu agarowym (test Cogginsa) | 15,00 | 75.00 |
8 |
diagnostyka chorób drobiu w kierunku MG, MS metodą aglutynacji płytowej od jednej próbki | 6,00 | 75.00 | 8 |
diagnostyka chorób drobiu w kierunku MG, MS met. ELISA od jednej próbki | 24,00 | 75.00 | 8 |
diagnostyka chorób drobiu w kierunku SPG metodą aglutynacji płytowej od jednej próbki | 6,00 | 75.00 | 8 |
badanie w kierunku nosacizny metodą OWD | 15,00 | 75.00 | 8 |
badanie w kierunku zarazy stadniczej koni metodą OWD | 49,00 | 75.00 | 8 |
badanie w kierunku wirusowej biegunki i choroby błon śluzowych bydła BVD/MD (przeciwciała) metodą ELISA do 10 próbek | 28,00 | 75.00 | 8 |
badanie w kierunku wirusowej biegunki i choroby błon śluzowych bydła BVD-MD (przeciwciała) metodą ELISA powyżej 10 próbek | 25,00 | 75.00 | 8 |
badanie w kierunku wirusowej biegunki i choroby błon śluzowych bydła BVD/MD (antygen) metodą ELISA do 10 próbek | 32,00 | 75.00 | 8 |
badanie w kierunku wirusowej biegunki i choroby błon śluzowych bydła BVD/MD (antygen) metodą ELISA powyżej 10 próbek | 28,00 | 75.00 | 8 |
badanie w kierunku enzootycznej białaczki bydła metodą ELISA | 17,00 | 75.00 | 8 |
badanie w kierunku brucelozy metodą OWD | 20,00 | 75.00 | 8 |
badanie w kierunku brucelozy metodą OA | 15,00 | 75.00 | 8 |
badanie w kierunku brucelozy metodą OKAP | 4,00 | 75.00 | 8 |
badanie w kierunku ch. Aujeszkyego (przeciwciała) metodą ELISA partia do 9 próbek; za 1 próbkę | 27,00 | 75.00 | 8 |
badanie w kierunku Ch. Aujeszkyego (ELISA; obecność przeciwciał; partia od 10 próbek; za 1 próbkę) | 19,00 | 75.00 | 8 |
badanie w kierunku zakaźnego zapalenia nosa i tchawicy oraz otrętu bydła IBR/IPV gB metodą ELISA | 25,00 | 75.00 | 8 |
badanie w kierunku zakaźnego zapalenia nosa i tchawicy oraz otrętu bydła IBR/IPV gE metodą ELISA | 25,00 | 75.00 | 8 |
badanie w kierunku choroby niebieskiego języka (przeciwciała) metodą ELISA | 30,00 | 75.00 | 8 |
Mikrobiologiczne badanie pasz | Cena brutto | PKWiU | VAT % |
przygotowanie próbek do badań mikrobiologicznych | 25,00 | 71.20 | 23 |
oznaczanie liczby drobnoustrojów | 48,00 | 71.20 | 23 |
oznaczanie liczby Enterobacteriaceae | 40,00 | 71.20 | 23 |
oznaczanie liczby drożdzy i pleśni | 52,00 | 71.20 | 23 |
wykrywanie obecności pałeczek Salmonella metodą klasyczną | 47,00 | 71.20 | 23 |
wykrywanie obecności beztlenowych bakterii przetrwalnikujących i beztlenowych bakterii przetrwalnikujących redukujących siarczyny | 53,00 | 71.20 | 23 |
wykrywanie obecności Clostridium perfringens | 60,00 | 71.20 | 23 |
wykrywanie obecności beztlenowych bakterii redukujących siarczany (IV) rosnących w warunkach beztlenowych | 53,00 | 71.20 | 23 |
wykrywanie obecności składników pochodzenia zwierzęcego (PAP) | 167,00 | 71.20 | 23 |
wykrywanie obecności substancji przeciwbakteryjnych: antybiotyków, antybiotykowych stymulatorów wzrostu, sulfonamidów, chinolonów i innych substancji antybakteryjnych metodą 8-płytkową | 130,00 | 71.20 | 23 |
oznaczanie zawartości linkomycyny | 190,00 | 71.20 | 23 |
oznaczanie zawartości tiamuliny | 190,00 | 71.20 | 23 |
oznaczanie zawartości tylozyny | 190,00 | 71.20 | 23 |
oznaczanie zawartości chlorotetracykliny | 190,00 | 71.20 | 23 |
oznaczanie zawartości doksycykliny | 190,00 | 71.20 | 23 |
oznaczanie zawartości amoksycyliny | 190,00 | 71.20 | 23 |
homogenność pasz leczniczych | 550,00 | 71.20 | 23 |
wykrywanie obecności paciorkowców hemolizujących | 40,00 | 71.20 | 23 |
oznaczanie liczby gronkowców koagulazododatnich | 53,00 | 71.20 | 23 |
wykrywanie obecności E. coli | 57,00 | 71.20 | 23 |
Mikrobiologiczne badanie żywności | Cena brutto | PKWiU | VAT % |
oznaczanie liczby drobnoustrojów | 35,00 | 71.20 | 23 |
badanie w kierunku Salmonella metodą klasyczną | 36,00 | 71.20 | 23 |
potwierdzenie obecności Salmonella | 120,00 | 71.20 | 23 |
wykrywanie obecności i identyfikacja beztlenowych bakterii przetrwalnikujących | 45,00 | 71.20 | 23 |
oznaczanie liczby gronkowców koagulazododatnich (Staphylococcus aureus) | 55,00 | 71.20 | 23 |
wykrywanie obecności gronkowców koagulazododatnich (Staphylococcus aureus) | 30,00 | 71.20 | 23 |
oznaczanie liczby Enterobacteriaceae | 45,00 | 71.20 | 23 |
oznaczania liczby bakterii z grupy coli | 36,00 | 71.20 | 23 |
wykrywanie obecności bakterii z grupy coli | 25,00 | 71.20 | 23 |
oznaczanie liczby E. coli metodą płytkową | 22,00 | 71.20 | 23 |
oznaczanie liczby E. coli - z zastosowaniem petrifilmu PEC | 45,00 | 71.20 | 23 |
oznaczanie liczby E.coli metodą NPL | 50,00 | 71.20 | 23 |
wykrywanie obecności E.coli O157 | 53,00 | 71.20 | 23 |
potwierdzenie obecności E. coli O157 | 90,00 | 71.20 | 23 |
wykrywanie obecności Listeria monocytogenes | 56,00 | 71.20 | 23 |
potwierdzenie obecności Listeria monocytogenes | 110,00 | 71.20 | 23 |
oznaczanie liczby Listeria monocytogenes | 39,00 | 71.20 | 23 |
oznaczanie liczby pleśni i drożdży | 25,00 | 71.20 | 23 |
badanie mikrobiologiczne czystości urządzeń (stan sanitarny) w zakładach mięsnych | 50,00 | 71.20 | 23 |
badanie mikrobiologiczne czystości urządzeń (stan sanitarny) w zakładach mleczarskich | 30,00 | 71.20 | 23 |
próba przechowalnicza za jeden asortyment | 10,00 | 71.20 | 23 |
badanie czystości metodą płytek kontaktowych | 20,00 | 71.20 | 23 |
badanie mięsa mielonego w systemie n=5 | 480,00 | 71.20 | 23 |
badanie surowych wyrobów mięsnych w systemie n=5 | 420,00 | 71.20 | 23 |
badanie czystości mikrobiologicznej tusz wieprzowych lub wołowych | 70,00 | 71.20 | 23 |
wykrywanie obecności Campylobacter spp. | 75,00 | 71.20 | 23 |
identyfikacja Campylobacter spp. | 100,00 | 71.20 | 23 |
oznaczanie liczby komórek somatycznych w mleku metodą mikroskopową | 30,00 | 71.20 | 23 |
wykrywanie obecności antybiotyków i innych substancji hamujących w mleku testem Delvotest | 21,00 | 71.20 | 23 |
wykrywanie pozostałości antybiotyków beta-laktamowych, tetracyklin, streptomycyny/dihydrostreptomycyny i chloramfenikolu w mleku testem 4Sensor | 45,00 | 71.20 | 23 |
wykrywanie pozostałości substancji przeciwbakteryjnych w tkankach zwierzęcych, jajach 5-płytkową metodą dyfuzji | 65,00 | 71.20 | 23 |
oznaczanie liczby Campylobacter | 50,00 | 71.20 | 23 |
Chemiczne badania środków żywienia zwierząt | Cena brutto | PKWiU | VAT % |
Oznaczanie podstawowych składników pokarmowych | |||
sucha masa/wilgotność przy użyciu wagosuszarki | 35,00 | 71.20 | 23 |
popiół surowy | 45,00 | 71.20 | 23 |
popiół nierozpuszczalny w kwasie solnym | 90,00 | 71.20 | 23 |
białko ogólne metodą Kjeldahla | 75,00 | 71.20 | 23 |
tłuszcz po hydrolizie kwasem solnym metodą ekstrakcyjną | 120,00 | 71.20 | 23 |
tłuszcz w nasionach roślin oleistych metodą ekstrakcyjną | 120,00 | 71.20 | 23 |
włókno surowe | 80,00 | 71.20 | 23 |
Oznaczanie składników i zanieczyszczeń mineralnych | |||
fosfor całkowity | 100,00 | 71.20 | 23 |
sól kuchenna (NaCl) | 65,00 | 71.20 | 23 |
makroelementy: Na, K, Ca, Mg - za każdy pierwiastek | 80,00 | 71.20 | 23 |
mikroelementy: Cu, Fe, Zn, Mn - za każdy pierwiastek | 80,00 | 71.20 | 23 |
selen | 160,00 | 71.20 | 23 |
kadm, ołów - za każdy pierwiastek | 100,00 | 71.20 | 23 |
kobalt, molibden - za każdy pierwiastek | 120,00 | 71.20 | 23 |
rtęć | 80,00 | 71.20 | 23 |
arsen | 130,00 | 71.20 | 23 |
fluor | 180,00 | 71.20 | 23 |
azotyny w przeliczeniu na NaNO2 | 160,00 | 71.20 | 23 |
Oznaczanie zawartości mykotoksyn | |||
mykotoksyny: aflatoksyna B1, ochratoksyna, zearalenon, deoksynivalenol oznaczanie zawartości metodą HPLC (za każdą mykotoksynę) | 260,00 | 71.20 | 23 |
mykotoksyny: aflatoksyna B1, deoksynivalenol, fumonizyny B1 i B2, ochratoksyna A, toksyny T2 i HT-2, zearalenon - oznaczanie zawartości metodą LC-MS/MS | 700,00 | 71.20 | 23 |
Oznaczanie zawartości kokcydiostatyków | |||
kokcydiostatyki jonoforowe: monenzyna, salinomycyna, narazyna, lazalocyd - oznaczanie zawartości metodą HPLC | 250,00 | 71.20 | 23 |
kokcydiostatyki: monenzyna, salinomycyna, narazyna, lazalocyd, nikarbazyna, amprolium, klopidol, etopabat, halofuginon, robenidyna, diklazuril, dekokwinat, semduramycyna, maduramycyna - oznaczanie zanieczyszczeń w mieszankach niedocelowych metodą LC-MS/MS | 650,00 | 71.20 | 23 |
nikarbazyna metodą HPLC | 250,00 | 71.20 | 23 |
Oznaczanie zawartości witamin | |||
witamina A | 250,00 | 71.20 | 23 |
witamina E | 250,00 | 71.20 | 23 |
witamina A i E | 300,00 | 71.20 | 23 |
Oznaczanie zawartości przeciwutleniaczy (nowy podział) | |||
ethoksyquin (EQ) | 200,00 | 71.20 | 23 |
Pozostałe oznaczenia | |||
liczba kwasowa w tłuszczu | 80,00 | 71.20 | 23 |
liczba nadtlenkowa w tłuszczu | 80,00 | 71.20 | 23 |
homogeniczność mieszanek paszowych - obliczanie na podstawie wyników oznaczenia wybranego składnika (do ceny dolicza się sześciokrotną wartość oznaczenia wybranego składnika) | 40,00 | 71.20 | 23 |
pomiar pH | 30,00 | 71.20 | 23 |
przeliczenie wyniku na suchą masę próbki (do ceny należy doliczyć cenę za oznaczenie suchej masy próbki) za każdy przeliczany parametr | 20,00 | 71.20 | 23 |
inne obliczenia/przeliczenia, po uzgodnieniu z kierownikiem pracowni | 40,00 | 71.20 | 23 |